Biljartvereniging Zwanenburg

(wij zoeken nog een aantal nieuwe leden, melden 's ochtends in de biljartzaal)

De biljartvereniging is een onderdeel van de A.O.B.K. maar opereert redelijk zelfstandig met een eigen bestuur (zonder groot mandaat) maar met een eigen penningmeester en secretaris, ook is er een wedstrijdsecretaris en een materiaalman.

De biljartvereniging is behoorlijk actief, zo is er een onderlinge competitie die elke maandagmiddag word gespeeld en wordt er door een aantal teams deelgenomen aan de buitencompetitie van de CRBB.

als je een keer wil komen kijken kan dat natuurlijk, wij hebben een prachtige biljartzaal met drie biljarts. Er is elke dag van 09:00 tot 11:15 vrij biljarten 

Wanneer je lid wil worden van de biljartclub mag je eerst 4 weken proberen en als dan blijkt dat je het leuk vind kan je lid worden van de club. Wel moet je dan ook lid zijn of worden van de AOBK.

Tot ziens in de biljartzaal

 

Hieronder een bestaand gedicht welke is aangepast door de heer J. Kleijn naar een mooie ode aan biljarters.

 

55 + Biljarters B.V. "Zwanenburg”

Zo op het oog

Met mij is totaal niets aan de hand.

Ik ben nog fit van lijf en verstand.

Wel wat last van mijn heup en knie.

Als ik buk omdat ik de bal niet goed zie.

Ook heb ik last van mijn ogen,

ze zijn nog goed heb ik vaak gelogen.

Mijn afstoot is te hard, mijn spanning te hoog:

Maar ik ben nog fantastisch….zo op het oog.

 

Met de steunzolen die ik heb gekregen,

ren ik om het biljart, het is een zegen.

Soms gebruik ik een tabletje om in slaap te komen.

En over de laatste gespeelde partij te dromen.

Mijn geheugen is niet meer wat het was.

Vaak ben ik vergeten wat ik gisteren over biljarten las.

Mijn adem is wat korter, mijn keel vaak erg droog:

Maar ik ben nog fantastisch….zo op het oog.

 

Soms denk ik terug over mijn jeugdige jaren.

Wilde ik een goede keu, dan moest ik daar voor sparen.

Ik biljartte en biljartte, uren achtereen.

Ik kende geen moeheid, naar het scheen.

Nu ik wat ouder word, moet ik vanwege mijn hart,

wat langzamer lopen rond het biljart.

Doe maar op je gemak, zei de cardioloog.

Je doet het nog fantastisch….zo op het oog.

 

Allemachtig, wat is het leven prachtig.

Ik blijf biljarten, al word ik tachtig.

Al liggen mijn tanden in een glas.

Mijn bril op tafel, gehoorapparaat in mijn tas.

De steunzolen naast mijn bed op de stoel:

het doet niets af, voor wat ik voor biljarten voel.

Trek niets in twijfel, zei de pedagoog.

U bent nog fantastisch….zo op het oog

 

10 over rood toernooi

Op 21,22 en 23 december speelde de Biljartvereniging Zwanenburg een onderling: Tien over rood toernooi. Met drie poules van 5 man en twee reserves werd er drie dagen sportief gestreden om de ereplaatsen. Woensdag en Donderdag werden er de voorrondes gespeeld en op vrijdagmiddag volgde de wedstrijden om de eerste, tweede en derde plaats. In poule A werd na een nek aan nek race met Eddy de Vroede, Albert van der Plas eerste. Piet de Ridder werd na een mooie partij derde. In poule B werd Gijs Ravensbergen na een spannende match eerste en Anton de Haas tweede. Derde werd in deze poule Johan Messemaker na zijn partij tegen Alt Mulder. In poule C werd na een mooie en sportieve strijd Hans Barnhoorn eerste tweede werd Koos de Bruin. Voor de plaats om de derde plek in deze poule speelde de ingevallen Wim Schaap tegen Arie Duijndam. Wim speelde goed en won deze partij maar Arie speelde ook een mooie pot. Na afloop werd er nog lang en gezellig nagepraat, ook over die gemiste kans of met vreugde terug gekeken op een nipte overwinning. Al met al een mooi toernooi waar we allemaal met plezier op mogen terug kijken. Zeker voor herhaling vatbaar!  (meer foto's in de fotogalerij)

Oefentoernooi B.S.K.

Arie Duijndam in actie

Biljart Oefentoernooi,

Op donderdag 18 en vrijdag 19 augustus speelde twee teams van de Biljart Vereniging Zwanenburg tegen twee teams van de Biljart Sociëteit Katwijk. Dit ter voorbereiding van de CRBB libre competitie die in september van start gaat. Beide biljartverenigingen uit Katwijk hadden zich terdege goed voorbereidt op deze plaatselijke sportieve ontmoetingen. Donderdag werd er gespeeld bij Zwanenburg en op vrijdag bij de BSK. Beide dagen speelde ieder team een wedstrijd tegen andere tegenstanders. Voor de niet kenners, ieder team bestaat uit vier spelers die uitkomen tegen de vier spelers van de andere vereniging.  Donderdagochtend na een heerlijk bakje koffie begonnen om 9.00 uur de eerste twee partijen. Zwanenburg 1 tegen BSK 2 Eddy de Vroede die tegen Albert van der Plas begon maakte in deze partij gelijk de hoogste serie van het toernooi n.l. 32 caramboles dat is 35.55% van zijn te maken caramboles. In de middag speelde Zwanenburg 2 tegen de BSK 1 waar Joop de Gier de kortste partij van deze dag speelde. Hij maakte zijn partij in 21 beurten uit met een moyenne van 2.14. De eind score van deze dag was 63 punten voor Zwanenburg en 71 punten voor de beide teams van team de BSK. Maar er is nog een dag te gaan dus van alles mogelijk. Aan het eind van de dag werd er in een gezellig sfeer nog even lekker nagepraat.

Vrijdag werd er bij de BSK gespeeld die hun home hebben naast de RK kerk in Katwijk aan de Rijn. Ook daar was de koffie prima en werd er om 9.00 uur gestart. Nu speelde in de ochtend BSK1 tegen Zwanenburg1 en in de middag BSK2 tegen Zwanenburg2. Ook op deze dag werden er mooie en spannende partijen biljart gespeeld soms met verrassende uitslagen. De grootste verassing zat vandaag in de staart. Arie Duijndam die inviel in Zwanenburg 2 maakte zijn partij tegen Klaas van Vliet in 20 beurten uit. Dit was gelijk de kortste partij van dit toernooi, een mooie prestatie van Arie. Eindscore van deze dag was BSK 64 en Zwanenburg 68 punten. De teams van de BSK hadden over twee dagen 135 en van Zwanenburg 131 punten bij elkaar gespeeld. Na de wedstrijden zaten we nog even gezellig buiten bij elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Een bijzonder geslaagd toernooi waar we met veel plezier aan mogen terug denken.

Jaap