Zangkoor "De Vierboet"

De Vierboet is een koor onder leiding van Cor Varkevisser en bestaat uit ongeveer 25 verschillende stemmen.

Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit het geestelijke lied. Zo wil men, door middel van uitvoeringen op middag/avond bijeenkomsten van de AOBK en in bejaarde- en/of verzorgingshuizen zingend het Evangelie verkondigen.

Om de uitvoering goed te laten klinken wordt er iedere dinsdagmorgen van 10:00 uur tot 11:30 uur op een fijne en ongedwongen manier fanatiek geoefend. Dit onder muzikale begeleiding van Floor van Rijn en Cor Varkevisser als dirigent.

Tussen het oefenen door is er een pauze met een kopje koffie/thee en natuurlijk een koekje. de activiteit is kosteloos, u betaalt alleen voor de koffie/thee een bedrag van 0,75 cent per kopje.

Kom eens vrijblijvend luisteren en misschien denkt u wel: dit is wel iets voor mij.

Aanmelden:

Via Lenie van Duijn, telnr. 071-4019171 of Cor Varkevisser, telnr. 071-4073378.

Gelegenheidskoor

Voorafgaande aan het oefenen van de Vierboet oefent er ook nog een gelegenheidskoor. Dit is een klein mannenkoor wat niet teveel verplichtingen wilt aangaan, zij oefenen wel maar treden eigenlijk alleen op bij Kerst- & Paasfeest. Ook hier worden hoofdzakelijk geestelijke liederen gezongen.

Meer informatie over dit koor, neem contact op met Cor Varkevisser.

 

VIerboet! wat betekend dit eigenlijk.

Vier staat voor vuur en boet voor baak. we kunnen rustig stellen dat het zangkoor "De Vierboet" nog steeds een baken is voor vele ouderen In Katwijk. Ook nu nog worden hun uitvoeringen tijdens de Kerst- & Paasmiddagen nog steeds bijzonder gewaardeerd.

Zanguitvoering van "De Vierboet" bij DSV / Salem

 

Uitvoering van de Vierboet voor de bewoners van DSV / Salem in Rijnsburg.

 

Op Dinsdag 13 September was er een uitvoering van zangkoor “De Vierboet”.

In een druk bezette zaal van DSV / Salem werd het zangkoor hartelijk welkom geheten door gastvrouw Dita van Rijn. Ook werden alle aanwezigen verwelkomt, met name dirigent Cor Varkevisser, de voorzitter van de AOBK, Johan Messemaker en organist Floor van Rijn.

Dirigent Cor Varkevisser opende de ochtend met gebed waarna de uitvoering begon.

Het koor zong eigen repertoire afwisselend in samenzang met de aanwezigen. Prachtige liederen uit de bundel van Johan de Heer die allen wel bekend waren werden spontaan meegezongen, en tussendoor zong het koor mooie en voor vele bekende liederen die ook vaak mee geneuried werden door de aanwezigen.

Het was een prachtige zangochtend die veel te snel tot een eind kwam maar door de vele aanwezigen zeer gewaardeerd werd.

Gastvrouw Dita van Rijn sprak tenslotte een dankwoord naar alle medewerkenden en sloot deze mooie zangochtend af.