Klaverjas + jokercompetitie

In de maanden September t/m Juni is er elke donderdagmiddag de gelegenheid voor leden, maar ook niet leden, om heerlijk ontspannen te komen klaverjassen of te jokeren. 

vanaf 13:30 uur kan men zich inschrijven waarna om exact 14:00 uur wordt begonnen met het kaarten, leden betalen 3 euro en niet leden 3,50. Er  wordt gespeeld om dagprijzen, (het aantal tafels is leidend voor het aantal prijzen, bv 4 tafels is 4 prijzen), maar ook wordt de stand het hele seizoen bijgehouden om zo aan het eind van het seizoen de beste of gelukkigste, zo u wilt, bekend te maken. De  beste drie van elke categorie (klaverjas/jokeren) winnen een prijs en er is een poedelprijs voor degene die als laatste van de competitie is geeindigd.

Om mee te doen kunt u zich ter plaatse aanmelden op het tijdstip als hierboven aangegeven.

Er worden 3 rondes gespeeld en in de pauze is er tijd voor koffie/thee of een drankje. Koffie/thee kost 0,75 cent, een drankje kost 1,20 euro.

De prijswinnaars worden de week erop bekend gemaakt en ontvangen dan hun prijs.

Hoe werkt het:

Er wordt met klaverjassen niet met vaste koppels gespeeld, de paren worden vastgesteld via het pakken van een steentje waarop het tafelnr. staat aangegeven.        Na elke speelronde vindt er een nieuwe trekking plaats volgens bovenstaande procedure. Het kan voorkomen dat er deelnemers tekort zijn dan wordt er 1 of meerdere blinde steentjes ingezet en degene die zo'n steentje trekt is een zg. uitloter en krijgt 1600 punten voor de partij. Dit kan een deelnemer maar 1x op een middag overkomen. 

Het jokeren vindt op precies dezelfde wijze plaats, nl. door het trekken van een steentje met een tafelnr. erop.

Het gaat de vereniging vooral om de sfeer, de gezelligheid en het samenzijn. Natuurlijk hoort bij een spel een competitiegevoel aanwezig te zijn. Seinen mag maar alleen volgens de regels van het spel en dan nog mag je van je medespeler niet eisen dat hij niet heeft opgelet of het anderzijds had kunnen weten. De ontspanning en het gezellig samenzijn blijft het belangrijkste.